Afvalpas
Brengt u een bezoek aan het afvalaanbiedstation? Of maakt u gebruik van ondergrondse verzamelcontainers voor restafval? U heeft dan uw afvalpas nodig.
Goed om te weten
Afvalaanbiedstations
Met de afvalpas heeft u toegang tot het afvalaanbiedstation in Zevenaar, ’s-Heerenberg en Lobith. We gebruiken een afvalpas zodat alleen inwoners uit de gemeente Zevenaar en Montferland gebruik kunnen maken van deze afvalaanbiedstations. De afvalpas houdt u voor de paslezer bij de ingang van het afvalaanbiedstation. De slagboom opent automatisch.
Verzamelcontainer
Maakt u voor het aanbieden van uw restafval gebruik van een ondergrondse verzamelcontainer? Dan heeft u hier uw afvalpas voor nodig. Hoe dit werkt, leest u op de pagina locaties verzamelcontainers restafval.
Pas bewaren
De afvalpas is adresgebonden. Gaat u verhuizen? Laat uw afvalpas dan achter in het huis.
Gaat u nooit naar het afvalaanbiedstation? En maakt u geen gebruik van ondergrondse afvalcontainers? Gooi de pas dan niet weg. De pas hoort namelijk bij uw huis.
Afvalpas verloren of kapot
Bent u uw afvalpas kwijt of is uw afvalpas kapot? Dan kunt u een nieuwe aanvragen. Als u een nieuwe afvalpas aanvraagt, blokkeren wij uw oude afvalpas. Per adres kan er maximaal 1 afvalpas actief zijn.
Een vervangende afvalpas kost € 10,00.
Veel gestelde vragen
Kan ik een gaatje in de afvalpas maken, zodat ik hem aan mijn sleutelhanger kan doen?
Nee, in de afvalpas zit een chip (van ongeveer 2x2cm). Deze mag niet beschadigd raken.
Kan ik de afvalpas ook digitaal gebruiken?
Nee, dat is op dit moment niet mogelijk. Gebruik van een app, zoals we dat ook kennen voor de bankpas, is voor de afvalpas nog niet mogelijk. De afvalpas is adres gebonden en niet persoonsgebonden.
Kan ik een extra afvalpas aanvragen?
Nee, elk huishouden heeft maar één afvalpas.
Kan ik met mijn afvalpas ook naar een afvalaanbiedstation van een andere gemeente?
Met de afvalpas kunt u terecht op de afvalaanbiedstations in Lobith, ’s-Heerenberg en Zevenaar.